Top

Release AKO TAHER ”Live at the Gallery”

Ako Taher is een Irakees -Nederlands klassiek pianist. In 2014 was hij finalist bij het tv-programma ‘Holland’s got talent’. Hij speelde in Carré voor de koning en koningin van Nederland en het voltallig kabinet, in Ziggo Dome voor een publiek van 18.000 man. Concertuitnodigingen volgden. In 2017 componeerde hij een muziekstuk als voorprogramma voor de film ‘Lion’ voor het filmfestival Maassluis.

 

Nu presenteert Ako Taher zijn eerste LP ‘Live at the Gallery’.

 

 

De unieke LP is een blijvende, authentieke live-ervaring. De LP is geproduceerd in en door Gallery RitsArt in samenwerking met Music2 audio import. Fritz de With van STS Records, 1 van de weinige opname-techinici in Nederland welke nog weet hoe authentieke analoge opnames te maken nam deze live-experience op.

 

Ook de hoes van deze LP is een waar kunst-stukje gebleken. Een 5-tal werken, tijdens de opnames geschilderd door Corinna Weiner, zijn gebruikt om deze hoes vorm te geven, het resultaat mag er dan ook zijn!

 

 

De rol die muziek speelt in het leven van Ako gecombineerd met de complexe emoties opgedaan door zijn ervaringen als vluchteling, het leven voor en tijdens Saddam Hoessein in Irak en in Nederland, geven zijn vertolkingen van bestaande composities een gevoeligheid en diepgang met een bijzondere klankkleur.

Naast bekende composities van Liszt, Chopin, Ravelli is een door Ako Taher gecomponeerde Irakeese Maqam op de LP te horen. De Maqam is een Irakees – Arabisch volkslied welke Ako Taher combineert met westerse klassieke muziek. Hiermee geeft hij een unieke toevoeging aan het klassieke repertoire.

 

 

Sander de Kramer, die Ako Taher sinds hun ontmoeting in 2014 een warm hart toedraagt zal vrijdagavond 8 maart 2018 om 19:30 uur het eerste exemplaar van het album krijgen in Gallery RitsArt aan de Veerstraat 3 in Maassluis. U bent van harte welkom bij de release van de LP van dit bijzondere talent uit Maassluis!

 

 

Is dit tijdstip voor u niet mogelijk? Gedurende het hele weekend van 9- en 10 maart zullen wij op dezelfde locatie doorlopend audio demonstraties geven met als rode draad uiteraard de LP AKO TAHER ”Live at the Gallery” Vanaf dat moment zal de lp zowel bij Gallery Ritsart als Music2 audio import verkrijgbaar zijn!