Top

PLUTO AUDIO COPPER MAT

 

Al heel lang is het Nederlandse Pluto een begrip in analoog, audiominnend hifi land. Begonnen met het bouwen van draaitafels en armen voor Cello, het ooit roemrijke merk van Mark Levinson. Maar zo’n 20 jaar geleden besloot geestelijk vader Eddy Driessen als eigen merk verder te gaan. Pluto behoort tot de absolute wereldtop wat betreft platenspelers en armen.

 

Een altijd essentieel onderdeel van elke platenspeler is de mat die op het plateau ligt. Maar het nadeel van eigenlijk alle matten is dat ze nooit het hele geluidsspectrum ten goede komen. De een geeft een betere laag weergave, terwijl de ander een mooier midden gebied heeft en een derde weer sprankelt in het hoog.

 

Soms moet je echter door een toeval geholpen worden: Eddy kwam in aanraking met NASA en een materiaal, gemaakt van geweven koper, wat daar gebruikt wordt om brandstoftanks te beschermen tegen statische elektriciteit en de daarbij behorende vonken. Het idee was al snel geboren, want statische elektriciteit is één van de grote ergernissen bij het afspelen van vinyl. Bij de eerste experimenten was al snel duidelijk dat dit misschien wel het ei van Columbus is.

 

 

10408629_838561936163535_1172958689693858245_n

 

 

Er is dus een groot verschil met andere matten. Waar de meesten uitgaan van het karakter van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn, is de functie van de Pluto mat eigenlijk maar 1 ding: het elimineren van statische elektriciteit welke de weergave van de informatie op het vinyl behoorlijk in de weg kan zitten.

 

De Pluto mat heeft een optimaal resultaat op platenspelers met een metalen plateau, ook de draaitafels uit de gouden jaren met een metalen plateau kunnen veel profijt ondervinden. Ook is de mat flinterdun: 0,3 mm! Hiermee is een kleine waarschuwing wel op zijn plaats, omdat de mat zo dun is, en hierdoor nagenoeg niets weegt, kan hij, juist vanwege zijn eigenschappen bij het wisselen of omdraaien van de plaat blijven ”kleven”. zet de draaitafel dus tijdens deze handeling het liefst stil!

 

Al met al een aanrader voor de vinyl liefhebber waarmee je veel luisterplezier in huis haalt.

U kunt de Pluto Audio Copper Mat vinden bij onze dealers voor een verkoopprijs van € 105,=