Top

15 Inch Per Seconde

Tijdens het weekend van 8- en 9 december 2018 presenteren Music2, Q-Analogue en STS Records u:

 

15 IPS!

 

 

Analoge weergave in haar puurste vorm, mastertapes afgedraaid op de snelheid van 15 inch per seconde! Ervaar het verschil van dezelfde opname, afgespeeld via CD, LP en Tape, u zult versteld staan!

 

Voor de puristen (of nieuwsgierigen onder u), er zullen deze dagen ook live opnames worden gemaakt door Fritz de With van STS Records, deze kunnen direct daarna beluisterd worden via een top-set, als ware u aanwezig in de studio: Puur, schoon en ongemoeid!

 

 

 

 

Afgespeeld via TEAC, Nagra en de nieuwe Balfinger recorders, voor vinyl de Dr. Feickert Volare draaitafel.  De versterking volledig met buizen, weergegeven via hoorn luidsprekers: analoog zoals het bedoeld was. Dit alles voorzien van de nodige kwinkslagen door Fritz de With, welke u ook alle ins en outs over opnametechnieken kan vertellen: iedere analoog-liefhebber kan hier zijn hart ophalen…

 

 

 

Ook de set waar dit alles op te beluisteren is een bezoek al meer dan waard. Buiten het gebruik van onze machtige 1743 BHC studio monitoren zal de versterking bestaan uit een Trafomatic Experience Two mkII geïntegreerde 300B Single Ended buizenversterker. Een mond vol, dat is zeker! Wat deze versterker echter zo bijzonder maakt, is dat deze fabrieks-af al is voorbereid (door middel van eenvoudigweg een schakelaar om te halen) op de Mesh Grid 300B buizen van Emission Labs. Als enige buizenfabrikant in de wereld bouwen zij nog 300B buizen zoals deze ooit bedoeld waren, met een geweven Anode (mesh grid). Een bijzonder bewerkelijke constructie welke echter een zeldzaam schone klank oplevert. Deze constructie heeft helaas 1 nadeel, hij MOET op een lagere spanning werken in vergelijk tot alle overige 300B buizen. Draai op een te hoge spanning en deze buizen zijn binnen een week afgeschreven. Die week gloeiden ze dan wel weer mooi, dat is dan uw troost, want goed klinken hebben ze in die periode dan ook niet gedaan. Op de juiste manier ingesteld echter een waar genot. En voor de reeds gelukkige bezitters van 300B versterkers, onze ”Çhef de Techniek” Fred heeft alles in huis om uw 300B versterker aan te passen op deze wonderschone buis. Hij kan u, omgeven door mooie recorders in zijn werkplaats welke deze dagen ook is opengesteld, hier van alles over vertellen.

 

 

 

Over het vermogen van deze versterkers: deze is relatief laag (2 x 8 Watt). Echter, vanwege het enorme rendement van de BHC monitoren (97 dB), durven wij te stellen dat het gebruik van de ”volle” 2 x 8 Wat absoluut zou leiden tot gehoorbeschadiging, een experiment welke we niet aan zullen gaan. Wel willen wij u graag laten zien en horen dat juist dergelijke prachtige versterkers met bescheiden vermogen het met de juiste luidsprekers wel eens een stuk beter kunnen doen in vergelijk tot veel van de vermogens-versterkers van tegenwoordig. Voor degenen die echt geinteresseerd zijn in de techniek achter deze versterkers, de Servische ontwerper, Sasa Cokic, zal allebei de dagen aanwezig zijn!

 

 

 

Kortom, naar ons idee meer dan genoeg redenen om af te reizen naar de locatie van Old School Hifi in Hoek van Holland, echter, om zeker te zijn nog twee extra redenen voor een bezoek:  1) de wel zeer goede koffie welke wij serveren! Zo krijgt u die zelden toegediend! 2) de bijzonder analoge verrassing welke wij voor de eerst 10 bezoekers op Zaterdag en de eerste 10 bezoekers op Zondag hebben gereserveerd. Kleine tip in deze, ze draaien rond…

 

Bezoektijden:

Zaterdag 8 December 2018: van 10.30 tot 17.30

Zondag 9 December 2018: van 11.00 tot 17.30

 

Adres:

Old School Hifi

Dwarskulk 1 (ruim voldoende gratis parkeerplaatsen)

3115 ZD

Hoek van Holland