Top

Highlights:

 

Op deze pagina vind u maandelijks 1 of meerdere producten welke wij vertegenwoordigen en waarvan wij vinden dat zij een extra plekje in de spotlights verdienen.

 

=========================================================================================================

 

Oktober/November 2020:

 

Gelanceerd op 22 september 2020, het huidige topmodel van HANA, de Umami Red! Topmodel kan in dit geval ook absoluut met hoofdletters worden geschreven, wat een ongelooflijk fraai kleinood heeft HANA met dit element op de markt gezet, misschien zelfs wel de referentie in deze prijsklasse! Gemonteerd in de nieuwe REED 1H 9 inch arm staat deze combi te schitteren in onze demo-ruimte via een Dr. Feickert Volare…

 

 

De muzikale kwaliteiten van dit combo is dermate goed, dat wij hem zelfs in onze referentie set hebben opgenomen om uit te vinden waar de grens zou liggen. Wie dus nieuwsgierig is, kom langs om dit zelf te ervaren, u zult verbaasd staan!

 

De Volare/1H/Umami Red combinatie zal worden gedemonstreerd via de Trafomatic Luna phonotrap, Trafomatic Tara 30 voorversterker en Trafomatic Glenn monoblokken, als luidsprekers gebruiken we wederom de BlumenHofer Classic 1743.

 

Prijsindicaties:

 

Dr. Feickert Volare: 2.499,=

Reed 1 H in 9 inch: 2.599,=

Hana Umami Red: 3.699,=

 

Voor een eventueel bezoek vragen wij u hier van te voren contact voor op te nemen, zodat we zeker weten dat we u Corona-proof kunnen ontvangen voor een onvergetelijke demonstratie!

 

Op dit moment wordt er ook gewerkt aan een eigen website voor Hana Benelux, deze is nog in ontwikkeling maar al wel te bezoeken: www.hana-benelux.eu

 

=========================================================================================================

 

Juli 2020: De voorversterker der voorversterkers, zo durven wij hem wel te noemen. Hij is geland, en wel bij Rhapsody in Hilversum: the next level in High End audio.

 

Wij presenteren u de Trafomatic TARA 30 Dynamic Balanced voorversterker…

 

 

De voorversterker onder de voorversterkers, misschien een boude uitspraak, maar in dit geval durven we het zeker zo te stellen. De Trafomatic TARA 30, een Dynamic Balanced Buizen voorversterker, is opgebouwd rondom 4 stuks Emission Labs 30A buizen. Zo ongeveer de mooiste buizen die er te vinden zijn, maar o zo kritisch. Sasa Cokic van Trafomatic is er in geslaagd om via een Dynamic Balanced opbouw hier een voorversterker mee te bouwen die eigenlijk geen concurrentie meer kent.

 

 

De uitgansimpedantie, datgene wat nu juist zo belangrijk is om een echt goede match met eindversterkers te creëren, is extreem laag: zeggen en schrijven 5 Ohm! Wederom een ongekend kunststukje, hierdoor is deze voorversterker in principe met iedere verkrijgbare eindversterker op de wereld te combineren zonder ooit een mismatch te krijgen.

 

 

De Trafomatic TARA 30A is een volledig gebalanceerde voorversterker, echter wel voorzien van een extra RCA ingang voor de vele analoog liefhebbers, en een 2 tal RCA uitgangen, zodat ook de echte Single Ended Connaisseurs hun Single Ended eindversterkers op de juiste wijze aan kunnen sluiten (een echt Single Ended ontwerp kan, vanuit haar principe, eenvoudigweg nooit een gebalanceerd ontwerp zijn, en komen zij via een RCA connectie eenvoudigweg beter tot hun recht).

 

 

Dan nu, om ook u van al dit moois te kunnen laten genieten zal de TARA 30 tot en met 20 Juli worden gepaard met de Trafomatic Elysium mono eindversterkers welke de Zellaton Reference MK II luidsprekers zullen aansturen. Een droom-combinatie zoals u deze zelden zult tegenkomen.We nodigen u dan ook van harte uit om deze combinatie, op afspraak, te komen beluisteren bij onze dealer Rhapsody in Hilversum.

 

Voor het maken van een afspraak: 035-628 4644, of via e-mail: info@rhapsody.nl

 

 

=========================================================================================================

Juni 2020: Deze maand staat er een set centraal welke iets anders is van opzet als normaal. De versterker en luidsprekers zijn uiteraard uit onze stal, ditmaal echter, op veler verzoek, voorzien van een streamer. Eigenlijk bedoeld voor onze HEADROOM, de koptelefoonversterker ruimte, maar deze maand tijdelijk opgenomen in een versterker/luidsprekercombinatie die tot 1 van onze favorieten behoort, de Trafomatic EOS 2 x 100 Watt geïntegreerde buizenversterker in combinatie met de BlumenHofer Classic 1722 hoornluidsprekers.

 

Totaalplaatje van de set: Trafomatic EOS, BHC 1722 en de Lumin D2 streamer

 

De Trafomatic EOS versterker beschikt, via 4 KT120 of KT150 buizen, over 100 Watt pure muziek per kanaal. Met 3 RCA ingangen, 1 XLR ingang en een koptelefoon ingang is deze buizenversterker voorbereid op de meest veeleisende gebruiker. Door middel van een grote meter op het front is de bias door iedereen eenvoudig in te regelen, en, uiteraard voorzien van een afstandsbediening.

 

De Trafomatic EOS, afgewerkt in een matzwarte rubbercoating

 

De separate voedingsunit van de EOS, voorzien van een 2 meter lang snoer zodat deze ook verder van de set weggezet kan worden.

 

De BlumenHofer Classic lijn, simpelweg afgekort met BHC, heeft de afgelopen jaren een behoorlijke reputatie opgebouwd. Het topmodel, de 1743, ontving afgelopen november een award voor BEST SOUND OF THE SHOW, de 1733 wordt in Azie geroemd als ultieme high-end luidspreker tot 25.000 euro, terwijl de 1722, het model in onze set van de maand, door onze Oosterburen wordt gezien als de Harbeth killer. Prestaties en claims om U tegen te zeggen.!

 

De BHC 1722 is een tweeweg luidspreker met een hoorn tweeter, heeft een rendement van 93 dB. Officieel valt een model als dit onder de noemer monitor, maar gezien haar formaat: 60 cm hoog, 35 cm breed en 35 cm zijn ze, gelpaats op een voet, toch al snel een meter hoog. De aansluiting is single wired, het hoog kunt u eventueel naar smaak nog wat tunen door middel van een regelaar op het front.

 

 

Iedereen is natuurlijk vrij om te kiezen wat voor luidsprekervoeten zij willen inzetten bij het gebruik van de 1722 monitoren, wij hebben gekozen voor een wat aparte oplossing, 2 oude televisievoeten! Puur en alleen om het een lekker klassiek uiterlijk te geven. Voeten zijn er echter te kunst en te keur, aan u met welke ze combineren in de thuis situatie.

 

De hele set, zoals hierboven afgebeeld, is de hele maand juni vrijblijvend bij ons te beluisteren.

Uiteraard voorzien van goede koffie!

 

=========================================================================================================

 

Mei 2020: vanwege het niet doorgaan van de High-End Munchen dit jaar willen wij in Mei 2020 (de maand waarin normaliter de genoemde High-End plaatsvind) de spotlights even richten op de Trafomatic ”GLENN” Parallel Single Ended 300B mono eindversterkers. Deze hadden dit jaar in Munchen de sterren van de internationale hemel moeten spelen, nu dus even op deze manier:

 

Na de introductie op de i-EAR audio show jongstleden november, waar zij in combinatiie met de BlumenHofer Classic 1743 luidsprekers de award ”Best Sound of the Show” in wacht sleepten wilden wij u toch nogmaals in de gelegenheid stellen om deze echt fantastische set nogmaals bij ons in Hoek van Holland te komen beluisteren.

 

GLENN mono-versterker samen met een BHC 1743 weergever

 

Toegegeven, het is geen goedkoop setje, maar daar zijn deze ”spotlights” ook niet perse voor bedoeld. Wij laten u graag horen waar deze componenten van Trafomatic samen met Blumenhofer Acoustics toe in staat zijn: pure muziekbeleving, of, wat onze Oosterburen ook wel de ‘de stand der dingen” pogen te noemen…

 

GLENN ”links” tijdens de bias test

 

De Trafomatic GLENN PSE 300B versterkers (€21.999 per set van 2), welke zijn voorzien van de Emission Labs 300B Mesh eindbuizen (in een Parallel Single Ended schakeling) leveren per monoblok ”slechts” 12 watt. Echter, die 12 watten zijn van een dergelijke kwaliteit, dat er een gevoel van vele malen dat vermogen ontstaat. Uiteraard zorgt ook de zwaar overbemeten voeding hiervoor, de gebruikers van luidsprekers met een rendement van af 92 dB zullen dan ook nooit vermogen te kort komen.

 

Dankzij de ”dissipatie” schakelaar op het front zijn deze versterkers optimaal in te stellen voor werkelijk iedere verkrijgbare 300B buis op de markt, hiermee zullen de 300B buizen dan ook altijd optimaal ingesteld staan, en gaan ze daardoor ook nog eens veel langer mee. Tel hier de instelbare tegenkoppeling bij op (0,-1,-2 of -3 dB) en u begrijpt dat de meest veelzijdige 300B mono eindversterkers zijn geboren…

 

GLENN ”rechts” met op de achtergrond o.a. de Trafomatic LARA voorversterker

 

De Trafomatic GLENN monoblokken zijn op afspraak te beluisteren, als bronmaterialen kunt u kiezen tussen Mastertape, Vinyl of CD.

 

U bent van harte welkom!

 

=========================================================================================================

 

Als eerste in deze reeks voor de maand April 2020 een wonderschone analoge bron-combinatie: de Feickert Volare/Jelco/vdH/Octave set-up.

 

 

Deze ongelooflijk mooie bron, opgebouwd rondom het Dr. Feickert Volare loopwerk (€2.499), biedt u in deze prijsklasse een kwaliteit om van te dromen. De Volare, uitgevoerd met de optionele ”Linear” voeding (€849), een Jelco 10 inch 850 tonearm (€1.199) en het van den Hul DDT II MC element (€1.185) geeft via de Octave EQ-2 phonoversterker (€1.500) vele €10.000 plus draaitafel combinaties het nazien. Zoekt u verfijndheid? Check! Dynamiek? Check! Analoge rijkdom? Check! Alles wat u zoekt in de het topsegment van de analoge audio wordt u door deze combinatie geboden zonder het normaliter bijbehorende verwachtte prijskaartje.

 

Dr. Feickert ”Linear” voeding

 

Octave EQ-2 MM/MC phonoversterker

 

Dit alles bij elkaar opgeteld maakt de Feickert Volare combinatie dan ook onze Highlight van de maand April/Mei, deze zal permanent demo-klaar staan opgesteld in een set om van te watertanden: de Trafomatic Audio LARA/GLENN buizen-voorversterker/mono buizen-eindversterkers (Single Ended 300B) gecombineerd met de HIFI.NL/iEAR ”Best Sound” award winnende Blumenhofer Classic 1743 luidsprekers. 

 

De Feickert Volare met Trafomatic LARA en GLENN versterkers

 

 

De complete set-up, zoals deze voor u staat opgestelt

 

Bel of mail voor een vrijblijvende demo, en laat u overtuigen van de kwaliteiten van de Feickert Volare. U zult meer dan verrast zijn…